Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Szicília

Szicília közlekedés

Szicília, Olaszország, Közlekedés

Közlekedés

Szicília, Olaszország, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről az AlItalia indít járatok Szicíliába, de számos fapados társaság gépeivel is eljuthatunk a szigetre. A járatok Palermo, Trapani és Catania repülőterére érkeznek.
Catania repülőteréről közvetlen buszjáratok közlekednek Messina, Taormina, Ragusa, Enna, Cafalú, Agrigent és Siracusa felé. Palermo repteréről Trapaniba juthatunk el közvetlen buszjárattal.

Tömegközlekedés

Vasút
A szicíliai vasúthálózat meglehetősen laza és ahol van, ott is csak egy vágányon folyik a közlekedés. A gyorsvonatok és az IC is gyakran késik és sok esetben a vasútállomás messze található a várostól.

Busz
A magánbusztársaságok helyi- és gyorsjáratai jól kiegészítik a vasúti közlekedést. Sok városban azonban nincs központi pályaudvar.

Taxi
A nagyobb városok taxijaiban van taxióra. Kisebb településeken indulás előtt előzetesen állapodjunk meg a viteldíjban.

Autó
Szicíliában az autós közledés teljesen elfogadott. Lakott területen belül 50, kívül 90, autópályán pedig 130 km/h a megengedett legmagasabb sebesség. Ajánlott a nemzetközi biztosítást nyújtó zöldkártyát kiváltani.

Autóbérlés
A nagy kölcsönző cégek kirendeltségeit megtaláljuk Palermoban, Cataniában, Siracusaban, Messinában, Taorminában és a repülőtereken is.

Forrás: Marco Polo: Szicília

Útvonaltervezés

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!